Wuthering Heights av Emily Brontë | Deluxe Edition | Penguin Books Ltd | augusti 2009

Omslaget ingår i Penguins Classics Deluxe Edition, där tecknaren och modeillustratören Ruben Toledo fick i uppdrag att göra ett nytt omslag för Wuthering Heights, men även för Nathaniel Hawthornes The Scarlet Letter och Jane Austens Pride and Prejudice. Om Deluxeutgåvorna skriver Penguin: "
This special edition paperback collection is a beautiful re-imagination of three classics, giving them a wonderfully contemporary look and feel."

Personligen är jag förtjust i de här omslagen, vad tycker ni? Är de ett bra initiativ från Penguin eller bara en onödig flirt med modebranschen?

__Frida


____________________________________________________________________________________

2 kommentarer:

  1. snarare en trevlig flört med alla som är intresserade av illustration. själv köper jag ibland böcker på grund av omslagen, duvet när man står på pocketshop och inte vet vad man ska läsa men hoppashoppas att ett omslag ska tilltala en tillräckligt mycket. om man dessutom inte gillar boken så kan den ju få stå vänd utåt i bokhyllan baraföratt den är snygg.

    SvaraRadera
  2. Jag vet precis vad du menar! På bokrean för massa massa år sedan köpte jag en bok, Vishnus död, bara för att omslaget ser ut som ett jättevackert presentpapper i lila, guld, turkost... Superfint! Boken var överraskande bra, så det var ett lyckoköp på fler sätt än ett. Tyvärr har bra böcker inte alltid fina omslag, och jag kan tycka att de riktigt riktigt bra böckerna på något sätt förtjänar ett tjusigare yttre - men det får väl antas att personen som formgav omslaget och redaktören som valde det faktiskt gillade det. Det kanske bara än min smak det är fel på :)

    __Frida

    SvaraRadera