AdLibris reklam för Letto. Vet ni vilken jag menar? Jag hittade den inte på nätet, tyvärr. Det är den där en medelålders kvinna sitter på tåget mitt emot en barnfamilj och läser någon form av det som brukar kallas tantsnusk... Hon lever sig verkligen in i berättelsen (som läses av en speaker och har otvivelaktigt erotiskt innehåll), vilket får till följd att familjen tittar väldigt märkligt på henne och jag tror tanken är att hon ska skämmas lite på slutet (själva "skämmandet" är lite otydligt). AdLibris föreslår Letto - för den som vill läsa ifred.

På något sätt så tror jag inte att det hade hjälpt kvinnan i situationen om hennes medpassagerare inte sett bokomslaget. Hennes problem ligger ju ändå i att hon sitter och mer eller mindre flämtar, rodnar och uttrycker allmän upphetsning. Eller har jag missat något? Hur skulle då läsplattan kunna hjälpa henne? Mycket märklig reklam, eller vad tycker ni, relaterar det på något sätt till privat läsande? I mitt tycke hade hon fått samma effekt med ett pocketöverdrag så att ingen såg bokens omslag, som med Letto.

__Frida
Dela_____________________________________________________________________________________

2 kommentarer:

  1. reklam är inte konsumentupplysning, reklam handlar om att man ska minnas den, oavsett hur logisk eller ologisk reklamen är.
    och kåta tanter som är lite tabu i vårt samhälle blir definitivt ett samtalsämne.

    SvaraRadera
  2. Självklart går reklam ut på att jag som konsument ska minnas den, men i någon mån ÄR det faktiskt konsumentupplysning. Upplysning om att produkten existerar och nyttan med att äga den. Sen är det klart att företaget vinner på att skapa en reklam som ger upphov till samtal och debatt, då får de ju större spridning utan att behöva lägga pengar på det. Jag är ändå inte överförtjust i Letto-reklamen. Om de ville hade de kunnat göra en bra mycket roligare och underfundigare reklam där både budskap och minnesvärdheten var större än i det här fallet. Men någon effekt hade det ju trots allt, för här sitter jag och gör gratisreklam :)

    __F

    SvaraRadera