Med ett drypande omslag som detta skulle man lätt kunna tro att innehållet förmedlar ännu en uppläxning av super size me-mått. Men romanen Fedt av Martin K handlar snarare om konsekvenserna av ett ohälsosamt leverne, där den något överviktige Christian flyr Danmark till tredje världen och genomgår en såväl yttre som inre metamorfos.

Skaparna av omslaget är Imperiet - en av Danmarks tre största formgivare av bokomslag. De lyckas alltid att balansera estetik med kontroversialitet, och det krävs alltid att man tittar ännu en gång för att upptäcka det. Men vad säger ni - är det här snyggt?

__Ellen
___________________________________________________________________________________

4 kommentarer:

  1. Nej, jag är nog beredd att hålla med. Baconryggen är finurlig, men inget jag skulle vilja ha utblickande från min bokhylla.

    _Ellen

    SvaraRadera
  2. Speciellt om man är vegetarian.
    Men det här med bokomslag är en trist historia. Jag hör från vissa att bokomslag inte har någon som helst betydelse, de kan se ut hur f-n som helst och sälja lika bra ändå (tänk valfri deckare i snabbköpet). Så det är frågan om det inte är som nån skriver i en annan kommentar; att omslag som tex. Penguins nya illustrerade är en frt för såna som gillar illustration.

    SvaraRadera