Jules Verne cover designs by Jim Tierney from Jim Tierney on Vimeo.

S K Y D D S O M S L A G. Hittade den här videon på C:s facebook wall, klickade på den eftersom den handlade om bokomslag och kände mig genast mycket gladare än innan. Hur fina är inte de här?! Jag och Ellen är båda nästan löjligt förtjusta i formgivare som behandlar skyddsomlslaget som en del av designen, och inte bara någonting "utanför" - eller nästa ännu värre - när ALL omslagsdesign ligger på skyddsomslaget och själva pärmarna bara har titel och författare. Självklart passar det till vissa titlar, men jag skulle önska att det dök upp fler omslagsmakare som tänker som Jim Tierney, som har gjort dessa som en del i sitt examensarbete i illustration, vid the University of the Arts. Klicka på länkarna ovan för att läsa mer om honom och designen.

__Frida
Dela

_____________________________________________________________________________________

5 kommentarer:

 1. Snygga! Jag blir ofta irriterad på skyddsomlaget då jag läser och tar bort det - och möts av en trist enfärgad svart, blå eller röd bok. Buu!

  SvaraRadera
 2. Jättefina! Jag är en copycat och har lagt ut på min blogg också. Med link til er, såklart.

  SvaraRadera
 3. Sånt här blir man glad av att se!

  SvaraRadera
 4. Bokbabbel: Jag har samma problem, debattinlägg kommer inom kort :)

  bokdama: vi inspirerar mer än gärna, tack för länken!

  magnusax: Eller hur?! De är fantastiska.

  SvaraRadera
 5. Jättesnygga och lite fantasifulla så där. Jättecharmigt!
  Usch, jag hatar också alla dessa blå tråkiga böcker. Varför gör dom så? Det är väl ingen som står i en bokaffär, tar upp en sån bok och tänker: Åh, DEN ser ju intressant ut den måste jag titta närmare på...

  SvaraRadera