B R E V. Medan vissa bloggare återkommit från julledigheten verkar OWLIT ha släntrat efter aningens ... så kan det gå, vi får helt enkelt hoppas att 2011 för med sig massvis med inspiration. Inte att förglömma fyller OWLIT 1 år den första februari och vi hoppas på att nå ännu fler läsare med ännu fler boktips.


Julens bokskörd var rätt liten för min del, men inte mindre speciell. Boken här ovan är nog det tokigaste mest förvirrande jag någonsin bläddrat i. Brev till Clara och Tyra är författaren och konstnären Eric Ericsons brev till systrarna Clara och Tyra von Zweigbergk under nästan 18 års tid.
Periodvis skickade han dem 3 brev om dagen, ibland med sig själv som avsändare men lika ofta undertecknat av SL, Konsum i Kristineberg, Jan med 13 fingrar eller Staten. Den produktive brevskrivaren verkar sällan bry sig om budskap eller mottagare, breven kan ibland innehålla en saga men lika väl en tanke, ett recept, levandsinstruktioner eller allmänna klagomål.

Bilderna och texterna är naiva. Jag kommer genast att tänka på Killinggängets bokversion av Spermaharen. Naivt, men i bästa fall med en tanke bakom som gör den både rörande och hur rolig som helst. För att njuta av den här boken krävs mycket humor men även att du inte har ett behov av att försöka förstå. Det är en underbar bok att bara ha framme och bläddra i då & då.

Brev till Tyra och Clara utkom 2009 på Kartago Förlag. _Ellen
Dela
_____________________________________________________________________________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar