T I S D A G
- Kinesisk klassiker firas på Östasiatiska
Pär Bergman är nu klar med den 3000-sidiga Drömmar om röda gemak, ett av Kinas viktigaste prosaverk. Hör honom berätta om verket, författaren och översättningen.
TID: kl 18.00, PLATS: Östasiatiska museet i Stockholm
- Spoken Word på Clarion
Säsongspremiär för Sveriges första och enda spoken word-klubb – SpokenWord – OBS: Notera ny dag - tisdagar! Kom till klubben och upplev rolig och smart medryckande underhållning med både hjärta och hjärna - Entertain your Brain with spoken word!
TID: kl 20.00, PLATS: Clarion Hotel Stockholm
- Författarkväll
Möt Börje Ahlstedt aktuell med boken Från min loge på Dramaten.
TID: kl 19.00, PLATS: Paviljongen Astrid Lindgrens Näs, Vimmerby, PRIS: 150 kr
- Över regnbågen - röster ur en rörelse
Över regnbågen - röster ur en rörelse är RFSL:s 60-årsjubileumsbok. Boken är en temperaturtagning på den svenska hbt-rörelsen så som den ser ut idag och handlar om rätten till fettet, hiv i verkligheten, vaginaaktivism och födelsen av en svensk queers of color-rörelse. Den handlar om barnfixering, straight acting-kultur och mötet med hat - om normbrytande som livsstil och för att man inte har något att förlora. I detta seminarium träffar du några av författarna till "Över regnbågen" i ett samtal som leds av RFSL:s nuvarande ordförande Ulrika Westerlund.
TID: kl 18:00, PLATS: Stadsbiblioteket (Rotundan)
- Stockholm läser Norrtullsligan.
Öppen bokcirkel! Kom och diskutera Norrtullsligan.Olika platser varje gång. Alltid gratis, ingen föranmälan.
TID: kl 18.00, PLATS: Nobelmuseets valv, PRIS: Gratis

O N S D A G
- Vinterkvällar på Hedengrens bokhandel
Inga-Britt Ahlenius - tidigare undergeneralsekreterare för FN:s internrevision OIOS (The Office of Internal Oversight Services), FN:s tredje högsta ämbete – kommer till Hedengrens och berättar om boken Mr Chance - FN:s förfall under Ban Ki-Moon, som hon skrivit tillsammans med journalisten Niklas Ekdal.
TID: kl 19.00, PLATS: Hedengrens bokhandel i Stockholm PRIS: Gratis
- Det öde landet
T.S Elliots monumentala dikt Det öde landet från 1922 beskriver en uttorkad och kulturellt ödelagd värld. I februari får den agera titel på vårssäsongens första Forum för poesi och prosa då vi söker öde länder i dagens litteratur. Med Steve Sem-Sandberg, Helena Granström, Lotta Lotass (audiovisuellt verk) och Jesper Brygger.
TID: kl 19:00, PLATS: Konsertsalen, Musikens hus i Göteborg
- Kroppens geni – Marit, Petter och skidåkning som lidelse
Idéhistorikern Sverker Sörlin berättar om sin nya bok.
TID: kl 15.00, PLATS: Grubbebiblioteket i Umeå, PRIS: 20 kr
- Säsongsupptakt på Sveriges ledande scen för uppläst litteratur
På Forum för poesi och prosas säsongsupptakt kommer Augustprisvinnaren Steve Sem-Sandberg, Helena Granström och Jesper Brygger att läsa ur sina verk. Dessutom visas en unik film, gjord bara för Forum för poesi och prosa av akademieledamoten Lotta Lotass. Temat för kvällen är Det öde landet.
TID: kl 19.00, PLATS: Musikens hus i Göteborg, PRIS: 80 kr, 50 kr för studenter och medlemmar

T O R S D A G
- Stanza med Brixvold, Thörn & Olsson, Berggren och Högström
Stanza inleder året med uppläsningar av danske Jeppe Brixvold, Pär Thörn och Peder Alexis Olsson, som nu ger ut bok tillsammans, Beata Berggren och Martin Högström.
TID: kl 20:00, PLATS: Inkonst i Malmö
- Det öde landet med Steve Sem-Sandberg och Jesper Brygger
T.S Elliots monumentala dikt Det öde landet från 1922 beskriver en uttorkad och kulturellt ödelagd värld. I februari får den agera titel på vårssäsongens första Forum för poesi och prosa då vi söker öde länder i dagens litteratur. Steve Sem-Sandbergs stora dokumentärroman, De fattiga Lodz, prisades 2009 med Augustpriset. Romanen berättar om judeghettot i den polska staden Lodz, vardagslivet mitt i misären, det tynande hoppet och ghettots slutliga ödeläggelse.
TID: kl 18.30, PLATS: Kulturklubben, Torggatan i Åmål

F R E D A G
- Det öde landet med Steve Sem-Sandberg och Helena Granström
T.S Elliots monumentala dikt Det öde landet från 1922 beskriver en uttorkad och kulturellt ödelagd värld. I februari får den agera titel på vårssäsongens första Forum för poesi och prosa då vi söker öde länder i dagens litteratur. Steve Sem-Sandbergs stora dokumentärroman, De fattiga Lodz, prisades 2009 med Augustpriset. Romanen berättar om judeghettot i den polska staden Lodz, vardagslivet mitt i misären, det tynande hoppet och ghettots slutliga ödeläggelse.
TID: kl 12.00, PLATS: Folkets Hus/Kulturhuset i Trollhättan

L Ö R D A G
- Författarträff
Lennart Hagerfors berättar om sin bok Mannen på ön och Svante Weyler presenterar sitt förlags vårutgivning.
TID: kl 15.30, PLATS: Djursholms bokhandel i Danderyd, PRIS: 150 kr
- Författarfrukost
Hon slog igenom stort med Svinalängorna, en skildring av arbetarklass och missbruksproblem sett ur ett barnperspektiv. Susanna Alakoskis nya roman Håpas du trifs bra i fengelset återkommer till dessa problem men skildrar också den starka familjekärlek man kan känna trots alla svek.
TID: kl 10. 00, frukost från 9.30, PLATS: Angereds Bibliotek, Blå Stället Angered
- Författarfrukost
Månens anförvant - Niklas Rådström. I romanen Månens anförvant är det Lorenzo Da Ponte (1749-1838) som för pennan, mannen som skrev ett 40-tal libretton för bland andra Mozart. Da Ponte var född jude, vigd katolsk präst, poet, spelare, tobakshandlare, vintillverkare och sedermera professor i italienska i New York.
TID: kl 10.00, frukost från 9.30, PLATS: Folkets Hus Järntorget i Göteborg

S Ö N D A G
-

Dela
_____________________________________________________________________________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar