R A D I O L A B . För något år sedan gjorde Radiolab entré i mitt liv, tack vare Ellen. Det är ett engelskspråkigt radioprogram som sänds i över 300 länder så väl som på internet där det går att streama och ladda ner alla avsnitt som någonsins sänts. Ok, ett radioprogram tänker du, vad är så speciellt med det? Ja, det är svårt att förklara men själva beskiver dom sig med följande formulering:

"Radiolab believes your ears are a portal to another world. Where sound illuminates ideas, and the boundaries blur between science, philosophy, and human experience. Big questions are investigated, tinkered with, and encouraged to grow. Bring your curiosity, and we'll feed it with possibility."

Jag brukar lyssna på jobbet, och idag hittade jag avsnittet som finns ovan: Words. Ok, litteraturkopplingen är kanske inte klockren, men å andra sidan blir det svårt för litteraturen att existera om dess själva byggstenar, orden, inte finns. Hur skulle en värld utan ord se ut? Kan vi tänka utan att först formulera oss i ord? Vad händer om man inte har något språk? Det och mycket mer får du veta om du klickar på länken ovan. Jag lovar, du kommer inte ångra dig.

__Frida
Dela
_____________________________________________________________________________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar