M Å N D A G 1 4e
- Biomakt, begär och rasism
Serien ”Biomakt, begär och rasism” i arrangemang av Clandestinoinstitutet tillsammans med Glänta fortsätter löpande varje måndagskväll. Som Gläntaprenumerant går du in gratis vid de elva tillfällen som återstår (annars 40 kr/tillfälle).
TID: kl 18.00, PLATS: Clandestino institut (Win-Win) i Göteborg, PRIS: Se ovan
- Tunna skivor av mig
Siw Malmkvist berättar om sin bok. I generösa och öppenhjärtiga tillbakablickar får vi följa Siw Malmkvists spännande historia.
TID: kl 18.00, PLATS: Aulan på Pilängskolan i Lomma, PRIS: 50 kr
- Guds bakficka
Skräckromantik med Bengt Wadensjö och Mattias Fyhr.
TID: kl 19.00, PLATS: Södra Teatern, Mosebacke torg i Stockholm
- En kväll med Emily Dickinson
Den amerikanska poeten Emily Dickinson finns nu åter på svenska i den tvåspråkiga boken Min flod flyter mot dig. Översättaren Ann-Marie Vinde berättar om utmaningen att återge Dickinsons fascinerande och mångsidiga diktkonst på svenska. Sofie Livebrant sjunger och spelar egna tonsättningar av Dickinsons dikter.
TID: kl 18.00, PLATS: Poesibazaren, Stockholm stadsbibliotek
- Författarträff
Lasse Berg pratar kring sin nyutkomna bok Skymningssång i Kalahari. Vi bjuder på vin med tilltugg, kaffe o kaka.
TID: kl 19.00, PLATS: Laholms bokhandel, PRIS: Vet ej men anmälan krävs
- Fyra kvartetter
Fyra kvartetter – T.S. Eliot Fyra olika, unika föreställningar måndag 21 februari - torsdag 3 mars - torsdag 10 mars - måndag 14 mars 2011 kl. 19.00.
TID: kl 19.00, PLATS: FORUM Nutidsplats för kultur i Stockholm

T I S D A G 1 5e
- Att skriva historiska berättelser
Författaren Vibeke Olsson talar, bland annat, om sin roman Sågverksungen.
TID: kl 19.00, PLATS: Nyköpings folkhögskola
- Tempelbranden
Catharina Ingelman Sundberg berättar om sin bok Tempelbranden och om när de kristna besegrade asarna i Mälardalen. Catharina är marinarkeolog, journalist och förstås författare.

TID: kl 17.00, PLATS: Ludvika Bibliotek
- Stockholm läser
Öppen bokcirkel! Kom och diskutera Norrtullsligan av Elin Wägner. Olika platser varje gång
TID: kl 18.00, PLATS: Kista bibliotek, PRIS: Gratis
- Ellen Key och kärleken
Anneli Jordahl talar om sitt författarskap, och främst om sin bok om Ellen Key Jag skulle vara din hund (om jag bara finge vara i din närhet).
TID: kl 19.00, PLATS: Gnesta bibliotek
- Katerina Janouch - ett brokigt författarliv
Katerina Janouch berättar om de olika genrer hon skriver inom, och förstås om den senaste delen i serien om barnmorskan Cecilia Lind, Hittebarnet.
TID: kl 18.30, PLATS: Vingåkers bibliotek

O N S D A G 1 6e
- Katerina Janouch - ett brokigt författarliv
Katerina Janouch berättar om de olika genrer hon skriver inom, och förstås om den senaste delen i serien om barnmorskan Cecilia Lind, Hittebarnet.
TID: kl 18.30, PLATS: Kulturhuset Multeum i Strängnäs
- Vikingaliv, Dick Harrison
Ingen tid i vår historia är så mytomspunnen som vikingatiden. Forskningen har kommit långt när det gäller att kartlägga denna tid som innehöll så mycket mer än de plundringståg, krig, handel och upptäcktsfärder som vi vanligen förknippar med vikingarna. Hur såg vardagslivet ut i en vikingaby? Bredvid krigaren, köpmannen och runristaren fanns även bonden, spåkvinnan, modern och inte minst många färgstarka kvinnor.
TID: kl 19.00, PLATS: Konserthusets lilla sal i Kristianstad

T O R S D A G 1 7e
- Författarträff
Det går tydligen an - Dennis Töllborg "Det är väl det denna bok handlar om, att försöka påverka, och medverka till en bättre värld. Det misslyckades kapitalt. Möjligen har det blivit värre", skriver Dennis Töllborg i sin senaste bok Det går tydligen an. I den sveper han med sin outtröttliga hammare över korrupta makthavare, inkompetens och ja-sägare i "detta autistiska land där indifferens är ett karaktärsdrag och korruption normalitet, men kallas pragmatik, social kompetens och nätverkande”.
TID: kl 19.00, PLATS: Hisingens bibliotek i Göteborg
- Författarträff
Renzo Aneröd om Löftet, Vildsvinet och Fiender.
TID: kl 19.00, PLATS: Kortedala bibliotek i Göteborg
- Internationell författarscen: Karen Armstrong, England
Karen Armstrong har skrivit ett femtontal böcker om tro och religion och även gjort flera tv-program, däribland en dokumentärserie i sex delar om Paulus.
TID: kl 20.00, PLATS: Kulturhuset i Stockholm
- Ellen Key och kärleken
Anneli Jordahl talar om sitt författarskap, och främst om sin bok om Ellen Key - Jag skulle vara din hund (om jag bara finge vara i din närhet).
TID: kl 19.00, PLATS: Kulturhuset Ängeln, Katrineholms bibliotek
- Om den första storstadslitteraturen
När skrevs den första storstadslitteraturen i Stockholm? Litteraturvetaren och kritikern Alexandra Borg presenterar sin doktorsavhandling En vildmark av sten - Stockholm i litteraturen 1897-1916. Hon visar bilder och berättar om förra sekelskiftets Stockholm, sett genom några svenska författarskap. Avhandlingens titel är hämtad från Elin Wägner och syftar på Stockholms gator nattetid. Elin Wägner skrev Norrtullsligan 1908.
TID: kl 18:00, PLATS: Stockholms stadsbibliotek, PRIS: Gratis
- Bokmässans tyskspråkiga tema presenteras i Leipzig
Bokmässan i Göteborg, som i år hålls för 27:e gången, sätter den tyskspråkiga litteraturen i fokus, 22-25 september. Men redan torsdagen den 17 mars presenteras en rad författare, som ingår i temasatsningen, från Tyskland, Österrike och Schweiz för en internationell publik på Bokmässan i Leipzig. 17 – 20 mars kan du träffa oss på Bokmässan i Leipzig där vi ställer ut med samtliga nordiska länder. Vi berättar om årets tema i Göteborg: Tre länder – ett språk – Tyskland Österrike Schweiz, alla samarbetspartner, planeringen, m m.
TID: kl 17.30, PLATS: Nordiskt forum – hall D, monter 307, Leipzig Bokmässa

F R E D A G 1 8e
- Poetry Slam
Ungas Bokdagar/ Poetry Slam, konferencier Matiss Silins.
TID: kl 19.00, PLATS: Oscars Café i Åmål

L Ö R D A G 1 9e
- Stora Läsarpriset - prisutdelning
För fjärde året i rad delar Bokcirklar.se ut Stora Läsarpriset. Priset har hittills blivit mycket uppskattat bland de författare som fått det eftersom det är ett pris som röstas fram av läsarna. Bland tidigare pristagare kan nämnas P O Enquist, Maja Lundgren, Augustin Erba, Anna Jörgensdotter, Jonas Karlsson, Birgitta Stenberg och Ann Jäderlund. I år heter pristagarna: Årets Roman: Anne Swärd för Till sista andetaget och Sigrid Combüchen för Spill (delar priset)
TID: kl 14.00, PLATS: Rotundan, Stockholms stadsbibliotek

S Ö N D A G 2 0e
- Världspoesidagen: Poesi och musik på Kulturhuset
Som sig bör firas Världspoesidagen med poesi och musik från hela världen. Från Finland och Kurdistan gästas vi av Tua Forsström och Abdullah Peshew – som gjorde ett bejublat framträdande på Kulturhuset för två år sedan – och från Norge Tone Hødnebø. Dessutom blir det läsningar av poeterna Anders Olsson, Ghayath Almadhoun och Hanna Nordenhök, samt musik med Cecilia Österholm på nyckelharpa och Alaa Majeed på oud.
TID: kl 15.00, PLATS: Kulturhuset i Stockholm

Dela

_____________________________________________________________________________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar