T I S D A G 2 6e
- I soffan med ... Andres Lokko, om pop och politik
Musikjournalisten, manusförfattaren och kulturskribenten Andres Lokko, numera bosatt i London, gör ett unikt besök i Borås. I drygt femton år har han skrivit om populärkultur, främst om popmusik. Lokko ingår även i Killinggänget som gjort tv-serier som I manegen med Glenn Killing, NileCity 105.6, Percy Tårar och spelfilmen Fyra nyanser av brunt. Numera skriver han krönikor och musikkritik för Svenska Dagbladet. I Borås kommer han prata pop och politik med Stefan Eklund, chefredaktör på Borås Tidning.
TID: kl. 19.00, PLATS: Borås Kulturhus, Teatersalen

O N S D A G 2 7e
- Kväll kring Magnus Dahlströms författarskap
Med anledning av den nyligen utgivna romanen Spådom ger Forum en specialkväll kring Magnus Dahlströms författarskap som inbegriper både teaterpjäser, filmmanus och prosaböcker. Skådespelarna Lina Englund och Leif Andrée framför ett urval monologer ur Dahlstöms teaterpjäs Järnbörd (1989). Reflektion med författaren Aase Berg och med regissören Kristian Petri. Visning av scener ur filmer med manus av Magnus Dahlström.
TID: kl. 19.30, PLATS: FORUM Nutidsplats för kultur i Stockholm
- Martina Lowden leder bokcirkel om André Gide
Martina Lowden, författare och litteraturkritiker i Dagens Nyheter, talar om André Gides roman Den omoraliske. Tillsammans med Brombergs Bokförlag arrangerar Nobelmuseets Bibliotek en bokcirkel med fokus på böcker skrivna av Nobelpristagare. Böcker väljs från serien Nobelklassiker. Inträdet är fritt men föranmälan krävs, och görs hos karl.berglund@nobel.se.

TID: kl. 18.30, PLATS: Nobelmuseets Bibliotek i Stockholm
- Vertigokväll på Antikvariatet i Norrköping
Författarna Martin Tistedt och Gunnar Blå berättar om och läser ur sina texter. Bokförläggaren C-M Edenborg talar om förlaget. Här finns goda chanser till signeringar och idolporträtt! Martin Tistedt är högaktuell med Världens världslighet. Gunnar Blå släppte våren 2011 pocketversionen av Den tredje systern-trilogin. Carl-Michael Edenborg är sedan starten 1993 förläggare på Vertigo förlag.
TID: kl. 19.00, PLATS: Knäppingsborgsgatan 7, Norrköping
- Sven Wollter och Gunnar Edander tolkar Fröding
Just nu är Sven Wollter på turné med En dåres sånger, som rönt oerhört positiva recensioner. Här kommer Wollter till stadsbiblioteket och bjuder oss på utdrag ur föreställningen. Gunnar Edander spelar och sjunger egna tonsättningar av Frödings dikter.
TID: kl. 18.00, PLATS: Stockholms Stadsbibliotek
- Mats Strandberg och Sara Bergmark samtalar om sin nya bok Cirkeln
Hallongrottan bjuder på en fantastiskt underhållande kväll med: Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren i samtal om sin gemensamt författade bok Cirkeln. Författarna liknar Cirkeln vid: ”Låt den rätte komma in möter Fucking Åmål möter Twilight möter Mitt så kallade liv möter Twin Peaks - fast utan vampyrer!”
TID: kl. 19.00, PLATS: Hallongrottan, Bergsundsgatan 25 i Stockholm
- Om Den förälskade djävulen
Malört förlag har under våren givit ut romanen Den förälskade djävulen av den franska författaren Jacques Cazotte (1719-1792). Författaren till bokens förord, Per Faxneld, doktorand i religionshistoria, kommer till Hedengrens och talar om boken och dess influenser genom tiderna.
TID: kl 19.00, PLATS: Hedengrens Bokhandel i Stockholm

T O R S D A G 2 8e
-Jude och stadsbyggare
En kväll om Stockholmskärlek, boken om Hjalmar Mehr. Medverkande: Stefan Mehr och bokens författare Björn Elmbrant.
TID: kl. 18.00, PLATS: Stadsbiblioteket i Stockholm
- Internationell författarscen: Tom Rachman, Kanada
En lika smart som underhållande debutroman om livet på en dagstidning, förvillande lik International Herald Tribune där författaren en gång började sin bana. I möte med Daniel Sandström, Sydsvenskan.
TID: kl. 19.00, PLATS: Kulturhuset i Stockholm
- En kväll om Världens Världslighet
Författaren Martin Tistedt samtalar med Gertrud Hellbrand och C-M Edenborg om Världens världslighet på Hallongrottan. Världens världslighet är en extatisk roman som utspelas tvärs genom historien, arterna och kontinenterna, från swingerklubbar med gränslös vällust och överdådiga middagar hos makteliten till haitiska revolutioner och lesbiska skolflicksorgier.
TID: kl. 19.00, PLATS: Hallongrottan, Bergsundsgatan 25 i Stockholm
- 10TALs stora litteraturfest
Vi har samlat brännande aktuella författare, musiker och konstnärer för en helkväll i berättandets tecken. Oavsett konstform har berättandet en synnerligen central plats för våra medverkande. Kvällen fylls med historier från en parkeringsplats, en adelsmannagrav, diktaturen Nordkorea, en enslig ö och från skrivarlyan.
TID: kl 19.00-02.00, PLATS: Nalen/STACKEN, David Bagares gata 17 i Stockholm

F R E D A G 2 9e
-

L Ö R D A G 3 0e
- Tomas Bannerhed: Korparna
Tomas Bannerhed signerar sin kritikerrosade bok Korparna hos Bysis Bok & Papper.

TID: kl. 13.00, PLATS: Bysis Bok & Papper, Hornsgatan i Stockholm

S Ö N D A G 1a
-

M Å N D A G 2a
-

Dela

_____________________________________________________________________________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar