pic:maggie soladay | theblogonthebookshelf.blogspot.com

B O K I T A K E T.
Jag har alltid saknat bokcaféer i Stockholm. Ett givet rum för författarsamtal, bokcirklar eller en ensam lässtund på bekvämt avstånd till påtår och bakverk. Jag har hört om ett i Gamla Stan men har sällan haft vägarna förbi. Åker man till Köpenhamn däremot så kryllar det av bokcaféer. På Fiolstræde en bit upp från Strøget finns det flera på rad – där bokhyllorna går långt upp mot taket och Billie Holiday väser i högtalarna. Jag vet inte om bilden här ovan föreställer ett bokcafé – däremot är det exempel på en oerhört originell bokförvaring – får se om ni upptäcker det, för jag fick titta till en extra gång.

Läsarna, har ni några bokcaféer där ni bor?

_Ellen

Dela
_____________________________________________________________________________________

6 kommentarer:

 1. Det i Gamla stan - Café Edenborg - har tyvärr stängt. :(

  SvaraRadera
 2. Här i Umeå har vi ett, Bokcafé Pilgatan, som helt fantastiskt.

  SvaraRadera
 3. Bokcafé Pilgatan verkar onekligen bra - det dyker upp hela tiden i Bokveckan med roliga evenemang! Det vore trevligt med en bild eller två, skicka gärna in :) Adressen är: owlitblogg@gmail.com

  SvaraRadera
 4. Ja, jag tror visst det är till Umeå vi får bege oss. Så synd med Café Edenborg, men som jag förstått det så körde de aldrig konceptet bokcafé helt ut, kanske var det det som gick snett. Vi hoppas på att det dyker upp något i framtiden även här i Stockholm. Kanske det skulle kunna bli en förlänging av Owlit - blogg och bokcafé. Åh, ljuvliga tanke!

  _Ellen

  SvaraRadera
 5. bilder ska nog gå att ordna :)

  SvaraRadera
 6. Det vore riktigt fint Johanna! :)

  _Ellen

  SvaraRadera