O D L A D I N T R Ä D G Å R D. Voltaire var någonting på spåren när han pratade om trädgårdsodling - även om han nödvändigtvis inte menade bokstavligt talat... England har ett trädgårdsklimat som många i kalla Sverige avundas, och det tillsammans med en lång och rik trädgårdstradition har gett upphov till att landet fullkomligt svämmar över av vackra parker, trädgårdar och planteringar. Har du en tripp till England inplanerad i din kalender, behöver du inspiration eller bara vill lära dig mer om trädgårdarnas olika genrer genom tiderna är det här boken för dig. Engelska Trädgårdar av Ann Larås fokuserar på södra England och guidar läsaren genom 1700-talsparker, via Arts and crafts-rörelsen mästerverk till moderna och arkitektoniskt planerade trädgårdar. Hon tar upp de historiska aspekterna, och en rolig detalj är att även upphovsmakarna till de besökta trädgårdarna uppmärksammas, bland annat Vita Sackville-West (medlem i Bloomsburygruppen och grunden för huvudpersonen i Virginia Woolfs Orlando)

Ett extra plus får boken för formgivningen:
- det ösregnar på omslagsbilden (inte så vanligt i trädgårdsbokssammanhang)
- den fina färgkombinationen med rosa pärmar och illgrönt kapitälband (det lilla tygbandet som håller ihop bindningen i bokens rygg.)

Engelska Trädgårdar ges ut av Natur och Kultur och finns i butik nu. Läs mer om Ann Larås på hennes blogg, du hittar den här.

__Frida

_____________________________________________________________________________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar