Y T A N R Ä K N A S. Som jag skrev för inte allt för länge sedan så släpptes böckerna bakom den populära tv-serie True Blood av Månpocket förra veckan. I samma veva kom även serien i mjukband - samma innehåll, annorlunda format och annorlunda omslag. Är det ett försök att tilltala en annan publik, främst de som tittat på serien? Layouten skapar en viss igenkänning från tv, där den röda munnen med blod rinnandes ur mungipan finns med i introt... Hur som helst, mitt favoritomslag är just det, de andra tycker jag är lite tråkiga. Tanken med munnen som en röd tråd är god, men det faller lite platt. Pocketomslagen känns mer retro och de speglar innehållet bättre än vad mjukbandsomslagen gör. Vad tycker ni? Retro eller tv-inspirerat, vilka är bäst?

__Frida

Dela

_____________________________________________________________________________________

3 kommentarer:

 1. Jag tycker originalen är töntigt härliga och väldigt passande. Och vansinnigt bra (förutom den här sista som kom nu i maj, huuu). Har du läst de svenska? Har hört att översättningen är värdo.

  SvaraRadera
 2. Ja, originalen är härligt kitchiga och känns inte ett dugg svenska :) Däremot har jag inte läst en enda rad varken ur original eller översatt. Jag har helt sonika tittat på tv-serien...

  __f

  SvaraRadera
 3. Tror att de nya svenska omslagen är lite fel för målgruppen, lite för mycket Tvillingarna i Sweet Valley High, liksom. Gillar däremot de amerikanska omslagen som är svarta (med skådespelarna från TV-serien). De olika svenska översättningarna har ju fått rätt mycket kritik, men i ärlighetens namn så är de inte speciellt bra skrivna ens på engelska. TV-serien känns mycket roligare och smartare.

  SvaraRadera