B A K O C H F R A M. Jag har verkligen förståelse för att böcker kan användas som inredning, men jag ställer mig något tveksam inför den trend vi kan se exempel på ovan. Till en början kopplade jag inte riktigt och tyckte att det såg riktigt fint ut med de beigeruffiga bokraderna, men sedan gick det upp för mig att en gräns hade passerats. Fint i all ära men det kan väl ändå inte vara särskilt praktiskt att ha bokryggarna inåt hyllan. När man ser en bortvänd bok hemma hos någon tänker man snarare att det är en titel de kanske skäms över. Tillgängligheten av en bok måste väl ändå komma före inredning, och hur ska man kunna hitta det man letar efter när man faktiskt inte kan se vad som står på ryggen. Jag ska erkänna att jag faktiskt gillar enhetligheten och hur böckerna liksom ser äldre ut då bara sidorna syns, men att ta efter detta skulle bli svårt att motivera. Döm aldrig en bok efter omslaget brukar det ju heta, men helt anonyma böcker kan väl inte vara särskilt praktiskt för någon. Eller vad säger ni?
_Ellen.
_____________________________________________________________________________

2 kommentarer:

 1. snyggt men fruktansvärt opraktiskt, såvida bokägaren inte har ett superminne och känner sina böcker efter form istället.

  färgkordierade bokhyllor bör väl vara något slags inredningsmellanting, snyggt inredningsmässigt samtidigt som det ger möjlighet att faktiskt läsa titlarna.

  själv ställer jag mig skeptisk till om något av detta skulle funka för mig. jag sorterar mina pocketböcker i bokstavsordning (författarens efternamn) och vissa böcker i tematisk ordning.

  Annika

  SvaraRadera
 2. önskade så att jag kunde kasta ut mitt ordningssinne genom fönstret och vända på böckerna. åh andra sidan brukar man ju ha rätt bra koll på storlek och tjocklek, så kanske skulle jag se någon slags bisarr ordning i det hela ändå. hmm, jag är inte övertygad ännu, men den dagen jag bor i en egen lägenhet där man slipper oroa sig över hål i väggen så hyllorna kan klättra sig uppåt, då ska jag banne mig göra ett försök.
  _e

  SvaraRadera