I gränslandet mellan sommar och höst är det fortfarande lite tunnsått på evenemangfronten så det blir mycket radio den här veckan ...

M Å N D A G
Lars Jonsson sommarpratar. Titel: konstnär, ornitolog. Ålder: 57 år, född i Farsta, bosatt i Stockholm och på södra Gotland. Internationellt erkänd för sin konst och sina illustrerade fågelböcker, däribland en fälthandbok om Europas fåglar. Debuterade med en utställning på Naturhistoriska Riksmuseet redan som 15-åring och har sedan dess ställt ut över hela Europa och Amerika. I sommar visas en utställning på Kulturhuset i Stockholm. Debuterar som Sommarvärd.
Tid: Kl 13:00 Plats: Sveriges Radio P1 Pris: gratis!

T I S D A G
-

O N S D A G
Birgitta Stenberg sommarpratar. Titel: författare, konstnär. Ålder: 78 år, född i Visby, bosatt på ön Åstol utanför Göteborg och i Tiveden. Mest känd för att ha gjort sitt liv till litteratur. Kom i våras ut med boken Eldar och is, den sjätte och avslutande delen i en självbiografisk serie. Inledde med att berätta om sin ungdom i Kärlek i Europa och Apelsinmannen. Tidigare Sommarvärd 1973, 1990, 1993.
Tid: Kl 13:00 Plats: Sveriges Radio P1 Pris: gratis!

T O R S D A G
-

F R E D A G
Strindbergvandring; ”Jag har lidit under namnet: Hiroshima”
En vandring som följer Strindbergs sista färd 19 maj 1912 från hans bostad Drottninggatan 85 ut till graven på Norra kyrkogården ”icke i de rikas kvarter på fåfängans marknad”. En vandring också i försoningsdramat ”Stora Landsvägen”s texter.
Tid: Kl 18:00 Plats: Samling i Tegnérlunden vid Strindbergsmonumentet Pris: 80 kr

L Ö R D A G
Strindbergvandring; ”…en vacker lövstrand med bryggor … små italienska villor”
Furusund blev Strindbergs sista skärgårdssomrar som satte många avtryck i hans litteratur. Här möter han den legendariske skaparen av Furusund, samlaren Christian Hammer. Från glödande optimism till djupaste vemod sommarlevde Strindberg här i hyrda rum eller hus – ensam eller med familj, släkt och vänner.
Tid: kl 14:30 Plats: Samling vid ångbåtsbryggan i Furusund Pris: 80 kr

S Ö N D A G
- Annika Östberg sommarpratar. Ålder: 56 år, född i Stockholm, bosatt i Nykvarn i Södermanland. Fängslad i USA under 28 år efter att ha blivit dömd för dubbelmord. Morden begicks av hennes dåvarande pojkvän, men enligt domen gjorde hon inget för att stoppa dem. Straffet i USA var 25 år till livstid men har sedan tidsbestämts av Örebro Tingsrätt. Flyttades över till Sverige förra våren och finns nu på Basta Arbetskooperativ i Nykvarn. Debuterar som Sommarvärd.
Tid: Kl 13:00 Plats: Sveriges Radio P1 Pris: gratis!
- Kulturvecka i Sunne med författarframträdanden, musik och konstutställningar. Selma Lagerlöfpriset delas ut till illustratören och serietecknaren Jan Lööf. Tidigare pristagare är bland andra Torgny Lindgren, Agneta Pleijel och John Ajvide Lindqvist.
Tid: 19:00 Plats: Rottneros Park i Sunne Pris: gratis!

Dela

_____________________________________________________________________________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar