M Å N D A G
- Internationell författarscen: Erica Jong, USA. Det är dags för en ny generation att upptäcka en modern klassiker. Det är dags för oss andra att läsa den på nytt. Hans Olav Brenner, NRK, möter författaren till ”Rädd att flyga”.
TID: kl 19:00-20:30, PLATS: Kulturhuset i Stockholm, PRIS: ?
- KLUBB 10TAL – KENYA I STOCKHOLM. Klubb 10TAL bjuder in till en helkväll med den nya kenyanska författargenerationen. Vi presenterar Binyavanga Wainaina, grundaren av den i Östafrika framträdande tidskriften Kwani?, belönad med det prestigefyllda The Caineprize for African Writing och skribent i bland andra National Geographic, The New York Times och The Guardian.
TID: kl 19:00 - 24:00, PLATS: Teaterstudio Lederman i Stockholm, PRIS: ?

T I S D A G
- Maria Hamberg berättar om sin bok Drömfabriken.
TID: kl. 19:00, PLATS: Kulturhuset i Sundsvall, PRIS: ?
- Jay Heale, South Africa: Africa – Land of Story. Jay Heale är författare från England och Sydafrika. Han har varit med och grundat IBBY:s sektion (International Board on Books for Young People) i Sydafrika samt suttit i juryn för H C Andersen-priset. Heale berättar om sitt mångåriga arbete i IBBY, författarskapet och mycket annat.
TID: kl. 18:00, PLATS: Svenska barnboksinstitutet i Stockholm, PRIS: ?

O N S D A G
- Merete Mazzarella talar om och utifrån sin senaste bok Resa med rabatt. Om konsten att vara pensionär. Mazzarella tilldelades i år Stora Gerontologipriset av Sveriges Gerontologiska Sällskap, en intresseorganisation för frågor om åldrande och äldre. Mazzarella har under många år bidragit med böcker och tidningsartiklar samt föreläst i Sverige och Finland om åldrandets existentiella frågor.

TID: kl. 18.30 (kl.18.00 visas kortfilm) , PLATS: Finlandsinstitutet i Stockholm, PRIS: Gratis
- Hur mår bilderboken? Ulla Rhedin, bilderbokskritiker och forskare, om den svenska bilderbokens ställning. A-C Tidholm medverkar.Entré 40:- /20:- för ungd/medl. Medarr. Länsbiblioteket
TID: kl 18:30, PLATS: Bokcafé Pilgatan i Umeå, PRIS: 40:-/20:- för ungd/medl.
- Kulturchefen på Multeum i Strängnäs. Äntligen stod kulturchefen i sitt eget kulturhus för att berätta om sin absurda romankaraktär Oliver C. Johansson och sjunga sin hyllning till städerskan Elsa; "Jag är kommunanställd". TID: kl. 19:00, PLATS: Multeum i Strängnäs, PRIS: ?
- Möt författaren Bengt Ericson som signerar och talar om sin nya bok Den nya överklassen, som fått stor uppmärksamhet sedan den kom ut i slutet av augusti. Bengt bjuder på en guidad tur genom ett rikemansland där pengar och position betyder allt. Bengt är en av Sveriges mest drivna ekonomijournalister och hans bok är en djupgående och underhållande skildring av Sveriges ekonomiska elit. Texten är skriven med glimten i ögat, men här finns också en kritisk underton.
TID: kl. 19:00, PLATS: Hedengrens bokhandel i Stockholm, PRIS: ?

T O R S D A G
- Ordsprak - Uppsalas Internationella Poesifestival. Festivalen inleds med ett slam! Ordsprak 2010 blir den femte poesifestivalen som sprakar loss på Reginateatern.
TID: ?, PLATS: REGINATEATERN i Uppsala, PRIS: ?
- Trotsåldern som aldrig tog slut. Maria Jönsson, litteraturvetare, om Kerstin Thorvalls författarskap. I serien Kvinnliga författare.
TID: k.l 18:30, PLATS: Bokcafé Pilgatan i Umeå, PRIS: 40:-/20:- för ungd/medl.

F R E D A G
-

L Ö R D A G
- Sven Nordqvist besöker Söderbokhandeln. I samband med utgivningen av Sven Nordqvists nya bok Vi som väntar på bussen besöker författaren Söderbokhandeln.

TID: kl 15:00, PLATS: Söderbokhandeln i Stockholm, PRIS: Gratis
- Ann Heberlein hos Akademibokhandeln City. Om En liten bok om ondska. Onda handlingar förutsätter den tysta massans likgiltighet. Det är du och jag som är åskådare. Vi som står vid sidan av och väljer att inte reagera.

TID: kl 13:00, PLATS: Akademibokhandeln City i Stockholm, PRIS: ?

S Ö N D A G
- UNG FILOSOFI – Södra Teaterns filosoficafé. I höst träffas ungdomar mellan 9 och 18 år på Södra Teatern för att prata, tänka, lyssna, lösa problem och filosofera. Deltagarna bestämmer själva vilka frågor som ska diskuteras. Syftet är att träna lyssnandet och öva förmågan till kritisk och kreativt tänkande. De populära kurserna har formen av ett café med kaffe eller saft och bullar i pausen.

TID: ?, PLATS: Södra Teatern i Stockholm, PRIS: ?

Dela

_____________________________________________________________________________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar