pic: Thron Ullberg/Norstedts

M I N N E N. Såg som hastigast Yukiko Duke recensera böcker i tv-soffan imorse. Hon pratade bland annat om Torgny Lindgrens memoarer Minnen, som precis kommit ut i handeln. Jag får erkänna att jag inte läst så mycket av Lindgren men efter att jag såg honom på Babel i höstas har jag tänkt att jag ska fördjupa mig i hans författarskap (han verkar intelligent, rolig och med en befriande självdistans, plus att han påminner mig om min morfar). När Minnen nu kom upp hamnade den högst på min att köpa-lista, mestadels på grund av att de egenskaper jag tillskrivit författaren också verkar speglas i boken. Eller är det kanske dumt att börja utforska Torgny Lindgrens författarskap med hans biografi - blir det lite som att läsa baklänges?

__Frida
Dela

_____________________________________________________________________________________

4 kommentarer:

 1. Säkert helt OK att börja varsomhelst. Vilken skatt du har framför dig om du inte läst något av honom ännu:) Lite avis på det.

  SvaraRadera
 2. Min och Torgnys ringa relation innefattar än så länge bara "Ormens väg på Hälleberget", tv-inspelningen av Babel och några klipp från diverse morgonsoffor. Jag tror vi kommer spendera hösten tillsammans :)

  __f

  SvaraRadera
 3. Jag hade en märklig nära-Torngy-upplevelse i lördags. Jag stod på tåget på väg hem från Göteborg och Bokmässan (det var så mycket folk att jag fick stå första timmen). Jag läste en artikel i senaste ViLäser som handlade om Torgny Lindgren och det var en stor bild på honom. Vid något tillfälle lyfter jag näsan från tidningen och upptäcker att Lindgren själv står bredvid. Inte alls konstigt egentligen, men eftersom jag precis läste om honom blev det lite märkligt.

  SvaraRadera
 4. Hihi, tjuvläste han tidningen över din axel så att han var medveten om att du läste just om honom? :)

  __f

  SvaraRadera