P A P E R B A C K. Hittade den här pocketen i en väns bokhylla, De vilda detektiverna av Roberto Bolaño (utgiven av Tranan i december 2008). Det är inte ofta formgivaren väljer att lägga baksidestexten på ryggen, men ack så fint det är! Gillar överhuvudtaget allt med det här omslaget: illustrationerna, färgen, typsnittet och som sagt placeringen av text. Till och med prisgrupprutan och EAN-koden har fått flytta upp till övre vänstra hörnet istället för den traditionella placeringen i nedre vänstra.


__Frida
Dela _____________________________________________________________________________________

3 kommentarer:

  1. Jag har lånat och ska läsa, ska bara bli klar med Steinar Bragis "Kvinnor" och Gavaldas "Jag skulle vilja att någon väntade på mig någonstans" först. Gillar känslan av att en tjock bok, som antagligen är fantastisk, ligger och väntar på att bli läst :)

    SvaraRadera
  2. Det är förstås så att smaken skiljer sig oerhört mycket. Det vet vi alla. Men jag har försökt börja på den här boken flera gånger men känner alltid att jag spolats ut i ett ingenmansland där jag inte hittar någonting att hålla mig i. Enskildheter är ibland lysande men efter drygt 200 sidor så tappar jag fotfästet och känner mig helt bortkollrad. Jag bryr mig till slut inte något om människorna som befolkar sidorna. Trots att boken är så vacker och tjock. Jag brukar tycka om sån här böcker. Det är väl mig det är fel på.

    SvaraRadera