M Å N D A G 2 8 e
- Öppen bokcirkel
Kom och diskutera Norrtullsligan av Elin Wägner med bibliotekarierna Sarah Markensten och Patrik Schylström och de andra som dyker upp! Vad är bra, viktigt, intressant?
TID: 18:00, PLATS: Stockholm stadsbibliotek, PRIS: Gratis

T I S D A G 1 a
- När Stockholm var ett piratnäste
1389 undsattes den i Stockholm belägrade Albrekt av Mecklenburg av några tyska landsmän som kallade sig Vitaliebröderna. När Albrekt sedan blev avsatt hade bröderna inte längre något uppdrag men de hade fått smak för det fria livet och ägnade sig under några år åt sjöröveri på Östersjön. Det var en lönande verksamhet. 1392 fanns det över 2000 sjörövare som allvarligt hotade Hansans handel. Författaren Catarina Ingelman-Sundberg berättar om en dramatisk period i Sveriges historia.
TID: 19:00, PLATS: Kristianstad Stadsbibliotek
- Berättelser från urbanåldern: landet utanför
Litterära symposier: Vad betyder platsen, landskapet och terrängen? Från och med år 2008 lever för första gången i mänsklighetens historia fler människor i städer än på landsbygden. Vad ska vi med resten av jordklotet, landsbygden och naturen till, utöver att tjäna som områden för matproduktion? Författare samtalar i doften mellan blåklockor och gödsel, idyll och uttnyttjande, historia och berättelser - en värld bortom staden.
TID: 18.00, PLATS: Restaurang Trappan, Folkets Hus Järntorget i Göteborg
- Dubbenatur
Johanna Nilsson har ofta berört svåra teman i sina böcker. Nu kommer hennes första spänningsroman Francys evangelium under pseudonymen Amanda Lind.
TID: 19:00, PLATS: Eskilstuna stadsbibliotek
- Föredrag om bloggen
Gränserna för det litterära skapandet. Ännu en utpost för litterära verk: Bloggen. Pulitzerpriset utökar sina genrer till att omfatta skriftliga alster i multimedia; filmmanus publiceras med tillämpande av de regler som gäller för skönlitteratur; berättelser om det egna jaget blir en ny genre, s k ”självfiktion”. Hur de litterära verken utformas beror också på de förändringar som i dagsläget påverkar kulturen och estetiken i dess helhet. Vi ser gränserna för dessa flyttas fram; vi konstaterar att kategorier och discipliner befinner sig i ständig svallning.
TID: 18:30, PLATS: Instituto Cervantes i Stockholm

O N S D A G 2 a
- Författarträff
Katerina Janouch berättar om de olika genrer hon skriver inom, och förstås om den senaste delen i serien om barnmorskan Cecilia Lind, Hittebarnet.
TID: 19:00, PLATS: Flens bibliotek

T O R S D A G 3 e
- Release
Release för biografin Att skjuta en dront om författaren och bildkonstnären Harriet Löwenhjelm skriven av Boel Hackman. Teater, sång och musik i Rotundan ur pjäsen Harriet L. Vi möter: Boel Hackman, Mirja Burlin, Mattias Käck, Agneta Elers-Jarleman, Gunnar Edander och Nanna Walderhaug.
TID: 14:00, PLATS: Stockholms stadsbibliotek

F R E D A G 4 e
- Det sköna med skönlitteraturen våren 2011
Föreläsningar om modern skönlitteratur för bokbranschanställda.
TID: 09:00, PLATS: Svenska Akademien i Stockholm

L Ö R D A G 5 e
- Författarfrukost
Skumtimmen, Nattfåk, Blodläge - Johan Theorin. "Öland och Alvaret är som ett slags scen. Jag ville ha en långsamhet och en landsbygdskänsla, ödslighet. Ingen ser det som sker.”
TID: 10:00, Frukost från 9:30, PLATS: Angereds bibliotek i Göteborg
- Författarfrukost
Skymning i Kalahari – Lasse Berg. Vilken är den verkligt stora revolutionen i människans historia? För 10.000 år sedan gav sig mänskligheten - efter att ha levt ett liv som samlare - ut på en ny resa utan karta. Vi ändrade livsstil, blev jordbrukare, flyttade in i städer, skapade civilisationer, fick bråttom.
TID: 10:00, Frukost från 9:30, PLATS: Restaurang Trappan, Folkets Hus Järntorget i Göteborg

S Ö N D A G 6 e
-

Dela

_____________________________________________________________________________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar