T I S D A G
- Fiktionens kraft - om att skriva och berätta
Författaren Jerker Virdborg, vars senaste roman, Kall feber, var nominerad till Sveriges Radios romanpris, talar om sina böcker.
TID: kl 19.00, PLATS: Eskilstuna stadsbibliotek, Contrast
- Bildning – den svenskaKursiv traditionen!
Vi för ett samtal om bildning med utgångspunkt från den nyutkomna antologi, Bildning. Texter från Esaias Tegnér till Sven-Eric Liedman, som sammanställts av idéhistorikerna Anders Burman och Per Sundgren. Vilken aktualitet har begreppet i dagens värld? Kan vi lära något av den rika svenska bildningstraditionen? Medverkande: Aftonbladets och Dagens Nyheters kulturredaktörer Åsa Linderborg och Björn Wiman samt Anders Burman och Per Sundgren.
TID: kl 18.00, PLATS: ABF-huset i Stockholm
- Tim Jackson i samtal med Johan Rockström och Anders Wijkman
Tim Jackson är aktuell med den nydanande och omdiskuterade boken Välfärd utan tillväxt. Vi står inför en av de största utmaningarna i modern tid. I kölvattnet av en ekonomisk kris som tycks ropa efter ökad konsumtion måste vi försöka rädda världen undan ett kollapsande klimat. Men hur ska vi lyckas förena evig tillväxt med minskad miljöpåverkan?
TID: kl 18:00, PLATS: ABF-huset i Stockholm

O N S D A G
- Vinterkvällar på Hedengrens bokhandel: Anders Johnson Anders Johnsson, författare med inriktning på svensk näringslivshistoria, talar om sin bok Garpar, gipskatter och svartskallar - invandrarna som byggde Sverige.
TID: kl 19.00, PLATS: Hedengrens Bokhandel i Stockholm, PRIS: Gratis
- Att skriva historiska berättelser
Författaren Vibeke Olsson talar, bland annat, om sin roman Sågverksungen.
TID: kl 19.00, PLATS: Biblioteket i Flen

T O R S D A G
- Bilder och historier från ny klotterbok Trion bakom den nyutkomna fotoboken Golva mej... i Kilroys fotspår bjuder in till en trevlig och nostalgisk afton. Originalbilderna från boken om 70-och 80-talets klotter visas upp och vi får höra allt hur detta märkliga projekt startade. RödahundOrkestern spelar "Rotmusik på svenska”.
TID: kl 18.00, PLATS: Dalheimers hus, restaurang Fritz i Göteborg

F R E D A G
- Litteraturens långa natt
En rad av våra främsta författare lyser upp vintermörkret med nya och gamla texter i samtal med Svante Weyler: Peter Törnqvist Monika Fagerholm Anne Swärd PAUS Per Wästberg Lennart Hagerfors Beate Grimsrud Sigrid Combüchen Paus med öl/vin och tilltugg.
TID: kl 19.00-24.00, PLATS: ABF-huset i Stockholm, PRIS: 100 kr

L Ö R D A G
- Författarträff
John Ajvide Lindqvist talar om sin nya bok Låt de gamla drömmarna dö.
TID: kl 13.00, PLATS: Akademibokhandeln Mäster Samuelsgatan i Stockholm
- Med hjärtat i Ungern. Sagoläsning och vernissage
Maria Larsson från Felis Förlag presenterar Katalin Szegedis nya bok Lenka. En bok om vänskap och att duga som man är. Maud Mangold läser för barnen. Katalin Szegedi är en av Ungerns mest kända illustratörer och nominerades 2009 till Astrid Lindgren Memorial Award. Hon ställer ut sina bilder 12/2-20/2 på Göteborgs Stadsbibliotek, Barn&Unga.
TID: kl 14.00, PLATS: Göteborgs Stadsbibliotek

S Ö N D A G
-

Dela

_____________________________________________________________________________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar