Igår när jag i vanlig ordning satt på tunnelbanan på väg hem, och diskret sneglade på vad mina medpassagerare läste, fångades min uppmärksamhet av en kvinna som satt på andra sidan gången. Hon såg ut som vem som helst den här årstiden, svart kappa, mössa, vantar och kängor. Det som fångade mitt intresse och gjorde att hon stack ut ur mängden var att hon höll i en läsplatta. Lite större än ett halvt A4, vit, stor skärm och inte många tangenter. Vad det var för märke såg jag inte, tyvärr inte heller vad hon läste (tro mig, jag försökte...)

Jag hade inte någon kamera med mig, så en utmärkt bokspaning gick mig förbi, men det är ändå intressant att se att läsplattorna nu har börjat hitta ut till "gemene man". Eller gemen och gemen, hon kan ju ha varit någon mindre känd förlagsmagnat eller litteraturskribent för allt vad jag vet. Hur som helst är det första gången jag sett en läsplatta i det pocketvimmel som annars råder i kollektivtrafiken, och det är ju självklart värt att noteras!
__Frida

Dela
_____________________________________________________________________________________

2 kommentarer:

  1. Häftigt. :) Jag har inte sett någon ute med läsplatta. Bara mina sambo som läser på sådan här hemma.

    SvaraRadera
  2. Ja, det var lite av en milstolpe i bokspanandet :) Ska bli spännande att se om de dyker upp frekventare framöver, eller om de fortsätter att lysa med sin nästan-frånvaro.

    __F

    SvaraRadera